MATKA TEREZA

18. 2. 2010 20:03
Rubrika: Na co přispět ??? | Štítky: lide

Mít smysl života,začít maličkostí pro druhé a končit světovým uznáním ...

Vlastním jménem je AGNES GONXHA BOJAXHIU.Narodila se 27.8.1910 a zemřela 5.9.1997.Byla nejmladší dcera úspěšného obchodníka Nicoly Bojaxhiu v makedonské Skopji.Doma jí říkali GONXHA=POUPÁTKO.Ve dvanácti letech se rozhodla že bude řeholnicí,ale netoužila po Evropě.Různé války pozměnili rozlohu její země a tak studovala v Irsku kde vstoupila(v 18 letech do řádu loretánských sester-hlavně kvůli působení v Indii,která jí přitahovala.Tak se tedy dostane do indie,kde si postupně získá místo nadané učitelky. R.1946 poznává že jí její práce nepřináší uspokojení a odejde z loretánského řádu.Začne se věnovat těm nejchudším,mnozí s ní nesouhlasili,ale ona vytrvala a spoléhala na Pána Ježíše nakonec přes všechna očekávání jí 7.10.1950 Vatikán povolí nový řád Misionářek lásky.Velmi skromně žijí sestry tohoto řádu a plně se oddávají pomoci těm nejchudším. Matka Tereza tho vykonala mnoho dokonce byla třikrát v české republice(1984,1990,1992).Ke stáří trpěla únavou a nemocemi a nakonec opustila tento svět.

Její modlitba: Drahý Ježíši,můj spasiteli,potřebuji Tvou lásku,aby mě očistila od mých chyb a špatných skutků. Potřebuji Tvé světlo,aby zapudilo všechnu temnotu.Potřebuji Tvůj pokoj,aby naplnil a utišil mé srdce.otvírám nyní své srdce a prosím tě,přijď do mého života a uděl mi dar života věčného.                    Amen

Slova,hesla,rady...

  • Drž se blízko Ježíše,on tě miluje.Modli se,Bůh ti požehná.
  • Ježíš je se mnou.
  • Vlož svou ruku do ruky Boží a nikdy se jí nepouštěj.
  • Když dodržím své sliby Pán dodrží své.
  • Nikdy nezapoměňte na radost v srdci a v očích.Pravý křestaň přináší radost všude kam přichází.
  • Jestli-že se něco děje,je to proto,že to tak Pán chce.Když se něco neděje,znamená to,že to nechce.Je to tak jednoduché.
  • Jsem pero v Boží ruce,On je ten,který píše.

Roku 1973 obdržela jako první Templetonovu cenu a r. 1979 Nobelovu cenu.Velmi dlouho se spekulovalo o jejím blahořečením,mělo to mnoho částí,ale oficiálně a před veřejností to bylo 19.10.2003.

 

Zobrazeno 727×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková